반응형
6월 5일 (월)
아롱사태 전골
Beef Shank Hot Pot
뿡이가 유튜브 보다가 아롱사태 전골에 꽂혀서 해줬다.
아롱사태는 집 앞 정육점에서 400-500 g정도 사오고
알배추, 청경채, 부추를 넣고 끓인다.
육수는 미리 다시다와 표고버섯으로 내는 것 같았다. (뿡이가 요리사)
고기와 야채를 어느정도 먹고 난 후 라면을 그대로 넣어 끓여보았다.
건강하고 시원한 라면의 맛.... 지금 봐도 끝내준다!!!
Poong-i got inspired by a YouTube video about Beef Shank Hot Pot, so he decided to make it for us.
He bought around 400-500g of beef shank from the local butcher near our house.
We added Napa cabbage, bok choy, and garlic chives to the pot.
The broth seemed to be made in advance with dashida (seasoning) and shiitake mushrooms. (Poong-i is the chef)
After enjoying some of the meat and vegetables, we decided to add instant ramen to the broth.
The taste of the healthy and refreshing ramen... it's still amazing even as I write this!
반응형
'집밥' 카테고리의 다른 글
그릭요거트 아이스크림 (1) | 2023.11.17 |
---|---|
대파 부추 닭봉 구이 (0) | 2023.11.16 |
브리도 크로아상과 그릭요거트 (2) | 2023.11.13 |
현미 햇반과 우리집 식품 춘천 왕 닭갈비, 계란후라이 (0) | 2023.11.11 |
부채살 스테이크와 양배추 샐러드 (0) | 2023.11.11 |
댓글