본문 바로가기
집밥

대파 부추 닭봉 구이

by 둘리와 뿡이 2023. 11. 16.
반응형

6월 6일 (화)

대파 부추 닭봉 구이

Green Onion, Chive, and Chicken Wing Grill

 

전날 먹은 전골들로 부추, 대파 등 남은 야채가 있었다.

이마트에 갔다가 닭봉이 보였는데 부추, 대파랑 같이 구우면 맛있는 구이가 될 것만 같았다.

오븐 트레이 위에 부추와 대파를 깔고 그 위에 닭봉을 올려놓았다.

뭔가 좀 아쉬우니 닭가슴살도 한 덩어리 올려놨다.

오븐에 230도에 30분 넘게 구운 듯..!? (닭가슴살이 냉동이라 잘 안 익음 ㅜㅜ 여기서 에러였다.)

 

 

We had some leftover vegetables like chives and green onions from the hot pot we had the previous day.
While at Emart, I spotted chicken wings and thought they would make a delicious grill when combined with chives and green onions.
I placed chives and green onions on an oven tray and arranged the chicken wings on top.
Feeling like something was missing, I added a piece of chicken breast as well.
I baked them in the oven at 230 degrees for over 30 minutes...!?

(The chicken breast was frozen and didn't cook well, which was a mistake.)

 

 

닭봉에서 기름이 엄청 많이 나왔다!!

그래서 부추와 대파는 기름을 머금고 흐물흐물 해졌다.

우리가 생각한건 건강하고 촉촉하게 익은 부추, 대파와 닭봉이었는데 이렇게 기름이 많을 줄이야..

결과적으로 맛있는 건 맞았지만 야채도 과하게 익어서 다음부터 봉은 따로 굽기로 했다.

 

 

A lot of oil came out from the chicken wings!!
As a result, the chives and green onions absorbed the oil and became a bit soggy.
We initially envisioned healthy and moist chives, green onions, and chicken wings,

but we didn't expect so much oil...
While it did turn out tasty, the vegetables were overcooked, so we decided to grill the wings separately in the future.

반응형

댓글